Wednesday, November 23, 2011

Gandul zilei [2]

I love competing against myself and winning.

(N.R. Imi place sa concurez cu mine insumi si sa inving)

Asta e o frantura dintr-un articol pe care l-am citit astazi si ii apartine unei doamne de 58 de ani din Limasol, Cipru. Vorbea de progresele pe care le-a facut de cand a reusit sa isi schimbe mentalitatea referitoare la lucrurile care te limiteaza (lucruri de genul "nu pot face asta"), sau lucrurile de rutina, pe care le faci zi de zi si mai vorbea de provocarea de a gandi altfel decat restul lumii (think outside of the box).

Concursurile si victoriile de genul asta (cu tine insuti) sunt mai dulci, sunt cele de care iti amintesti cu drag. Progresele pe care le faci intr-un anumit domeniu, munca pe care o depui "la antrenamente", rasplata pe care o ai atunci cand iti dobori recordurile personale, toate astea te fac sa spui cu mandrie si mult entuziasm: "Am invins!"

Citeam despre Andre Agassi, celebrul tenisman american care a castigat numeroase turnee de Grand Slam, ca atunci cand a castigat turneul Wimbledon in 1992, s-a pregatit mental pentru momentul ala inca de la varsta de 17 ani. In momentul in care a intrat pe teren s-a intrebat "oare de ce oponentul lui s-a obosit sa vina la meci!". Asa de increzator a fost de victorie.

Inainte de a alerga maratonul am vizualizat de foarte multe ori momentul in care o sa trec linia de sosire, in viteza, si o sa fiu cu bratele ridicate!

Imaginea asta m-a ajutat in timpul cursei de 42.2 km sa trec peste momentele mai dificile care inevitabil apar in timpul ei. Insa, ca si in viata, astfel de momente dificile apar si apoi dispar. Ca sa continuu metafora cu alergarea, in viata e important sa nu te opresti. Odata ce te opresti intr-o situatie dificila, ai sentimentul "picioarelor de plumb" care nu te mai lasa sa faci nici macar un singur pas. Se stie ca trebuie sa pui mai multa forta la pornire, decat sa mentii ceva care deja merge.

Keep on going,

Johny Dorin Walker

No comments: