Saturday, June 19, 2010

Socceroos ...


Cu doar doua ore intaintea unui meci care e privit de australieni ca si o finala (meciul cu Ghana), as vrea sa postez cateva ganduri despre cum se vede Cupa Mondiala de aici din Australia.

Cu cateva luni mai intainte am incercat sa imi iau concediu in aceasta perioada si sa il petrec in Romania si sa ma bucur de mondialul asta in compania tovarasilor mei, oameni care inteleg sportul asta :)
Aici chiar si cand joaca Australia, tot cel mai important eveniment al saptamanii trecute a fost un meci de rugbi in care echipa Queensland-ului a invins pe cei din Sydney si au luat pentru a 5-a oara consecutiv trofeul...

Cum nu s-a putut sa imi iau concediul decat in august incerc sa ma uit din camaruta mea la acest campionat.. singur singurel(cateodata mai vine si Alina si ne uitam impreuna la unele meciuri). Ora la care se disputa merciurile este fie 21:30, fie 12 noaptea, fie 4:30 dimineata. Cred ca va dati seama ce “ochi ca de broasca care s-a uitat la sudura” am eu dimineata cand ma duc la munca.

De vreo saptamana mi-am “mutat” dormitorul in camera mare .. adica dorm la televizor. Nu reusesc intotdeauna sa vad toate meciurile care se difuzeaza noaptea, insa cateodata ma mai trezesc si daca ii meciul interesant ma uit la el, daca nu dorm mai departe.

Referitor la faza asta, tin minte o faza care mi s-a parut funny cand au fost socrii mei aici la noi. Intr-o dimineata, mama Alinei a venit in camera mare si cand m-a vazut dormind pe canapea s-a gandit ca poate ne-am certat si ca am plecat din dormitor. Cred ca s-a linistit cand a vazut-o pe Alina dormind in fotoliu :)

Am primit un mail imediat dupa primul meci al Australiei cu Germania din care reiesea ceva de genul:“tara mea adoptiva a batut pe tzara ta adoptiva”. Unii dintre voi au ghicit: e vorba de Sorin Ivascu (a.k.a. Sorel), omul caruia ii datorez venirea mea in Australia (numai el stie cat m-a batut la cap sa venim impreuna. Ulterior el s-a razgandit alegand Germania). I-am trimis si eu un mail “de imbarbatare” dupa meciul pierdut de nemti in compania sarbilor.

Acum inteleg de ce e bine sa ai dubla cetatenie .. pot sa ma bucur (caci sper ca o sa ma bucur in seara asta) cand echipa noastra (in cazul asta Australia) joaca un meci la o cupa Mondiala. Sper ca pe viitor bucuria mea sa fie dubla si sa ma bucur si pentru Romania.

Am fugit sa vad meciul cu Olanda .. si sa ma imbrac si eu in culorile galben-verzi ale australienilor. Hai Australia!

Cheers,
Dorin

Ca sa vedeti cata incredere am in ei, azi am cumparat o gramada de tricouri/jersee in culorile Australiei ... ca parca vad ca o sa treaca de grupe si o sa li se dubleze preturile.

Note to myself: la urmatorul campionat mondial o sa imi iau o intreaga luna pauza si o sa savurez fiecare meci asa cum se cuvine!

Friday, June 11, 2010

Genunchiul ...

De vreo cateva saptamani tot incerc sa scriu acest blog .. insa am tot amanat momentul sperand sa nu fiu nevoit sa scriu despre lucrul asta.

De aproape trei saptamani nu am mai alergat. Totul a inceput cu dimineata zilei de luni 24 mai, zi in care trebuia sa alerg 3 ore. Dupa doua ore de alergare am simtit o durere ascutita in genunchiul stang (asta ii genunchiul “bun”, zic asta pentru cine nu stie ca am fost operat de vreo 3 ori la genunchiul meu drept). Am incercat sa o ignor, mai apoi am incercat sa fac ceva “intinderi”, insa durerea a persistat si a trebuit sa ma opresc din antrenament si sa ma plimb pana acasa. A durat o ora sa ajung acasa caci atunci cand m-am oprit am fost la vreo doua cartiere departare de casa :)

Am lasat-o mai usor cu antrenamentul, caci m-am gandit ca poate trebuie sa ii dau ceva vreme o sa se refaca. Am fost si la o prietena de familie care e fizioterapeut si mi-a zis ca sfatul ei e sa o las mai moale.

Dupa o saptamana am incercat iar sa alerg, insa dupa un minut a trebuit sa ma opresc (asta da antrenament intens!!!). Dupa inca o saptamana “am reusit” sa alerg 18 minute, iar acum vreo doua zile am ajuns la 29 de minute de alergare in continuu. Partea proasta e ca am nevoie de mai mult de 29 de minute sa termin maratonul.

Am incercat in saptamanile astea sa merg la sala si sa imi mentin nivelul de fitness facand alte activitati care sa nu presupuna alergarea, insa cred ca e momentul in care trebuie sa imi dau seama ca visul meu sa alerg maratonul trebuie sa mai astepte.

Imi e destul de greu sa iau decizia asta caci am pus multa “sudoare” in astea 15 saptamani de antrenamente. Cred insa ca e o decizie buna, caci nu vreau sa risc sa fac mai mult rau.

Am alergat in toate momentele zilei (dimineata la 4 la vreo 8-10 grade (deja la noi ii iarna), la amiaza pe calduri de 35 de grade, noaptea la 12, pe ploaie, pe ceata :)).

Daca ar fi sa sumarizez in cifre pregatirea mea pentru maraton de anul asta:

- 534 km alergati in 15 saptamani.
- Mi-am batut recordul la 10 km (47minute si 17 secunde)
- Am alergat half-maraton (cel mai repede in 1 ora 44 minute 48 de secunde).
- Cea mai lunga distanta alergata fara oprire: 25 km.
- Cel mai mult timp alergat: 3 ore.
- Cei mai multi km facuti intr-o saptamana (59.4 km).

Si weekendul trecut am facut o drumetie cu Adi Cristea (prietenul cu care am venit in Australia) de vreo 24 km. Nu am nici o problema cand merg, insa deocamdata sa alerg ma deranjeaza.

Poate e o lectie de la Doamne, Doamne, un fel de “lesson learned”, care sa ma faca sa realizez ca totusi depind de El in realizarea tuturor planurilor mele .. si de data asta se pare ca am avut planuri “diferite”.

O sa continui sa fac miscare, insa trebuie sa ma "reprofilez" in ceea ce priveste activitatile mele sportive.

Tinem aproape,

Dorin