Monday, February 22, 2010

Goal achieved


Acum trei saptamani va spuneam ca am doua target-uri pentru cursa asta: strangerea a 200 de dolari si obtinerea unui timp bun (sub cel de anul trecut de 49 de minute).

Amandoua mi se pareau mai mult niste vise datorita timpului scurt de pana la cursa.

Primul obiectiv a fost chiar depasit. Pana in momentul in care scriu aceste randuri am reusit sa strang 250 de dolari australieni. Sunt super fericit caci parca inca odata s-a demonstrat ideea ca nu conteaza in ce vremuri traim, si cu toata recesiunea in care suntem (sau de care tocmai am trecut) exista oameni care se pot desprinde de problemele de zi cu zi si sa faca astfel de gesturi atat de nobile.

Acum tine de mine sa imi bat si recordul meu la alergat 10 km. In sensul asta saptamana trecuta am alergat in patru zile 32.19 km , am inotat si am jucat tenis de camp. Inca mai trebuie sa imi imbunatatesc alergarea cu vreo 6 minute, insa vreau sa cred ca totul este posibil vorba celor de la Adidas (Impossible is nothing).

Am aflat cateva detalii despre aceasta cursa de la seful meu (Americanu’) care o sa alerge si el duminica. Intreg traseul e in forma de “V” avand punctul cel mai de jos la 80 de metrii sub pamant. Traseul o sa fie in forma de cerc asa ca o sa am doua urcari (la mijlocul cursei si la sfarsit).

Multumesc inca odata sponsorilor mei, oameni minunati care mi-au demonstrat ca inca lumii ii pasa! Asta ma motiveaza sa ma antrenez si mai tare!

Inchei postul asta cu un citat care l-am gasit pe un jurnal de antrenament pentru maraton:
“If my mind can conceive it, and my heart can believe it, I know I can achieve it!” (Jesse Jackson) (N.R. Daca mintea mea poate sa conceapa un lucru, si inima mea crede in el, stiu ca pot sa il realizez!)

Dorin

Monday, February 8, 2010

Golden boy

Trebuie sa recunosc ca in momentele astea cand scriu aceste randuri sunt miscat atat de povestile cu copiii suferinzi care apar in filmuletele de pe link-ul din post-ul precedent, cat si pentru faptul ca inca inainte de a face cunoscut acest link deja am primit 50 de dolari.

Mersi Mariuse! Si ii multumesc si donatorului anonim! Donatiile voastre au facut, in decurs de doar cateva zile, ca banii stransi sa ajunga la 25% din target-ul propus.

Asta imi demonstreaza ca inca mai sunt cititori pe acest blog si ca in pofida faptului ca postez destul de rar, prietenii care citesc aceste randuri, nu numai ca dau dovada de rabdare, dar mai au si un suflet bun.

Acum sa revin la metoda de antrenament...

Ca sa ajung la conditia fizica de anul trecut cand am alergat la Bridge to Brisbane, pe langa mers la sala si alergare, m-am reinscris la inot. Asa ca saptamana trecuta am alergat in vreo 3 zile, am fost la inot, am jucat tenis si .. cricket. Moment istoric caci sunt probabil singurul bargaoan care a jucat sportul asta. Sper ca acest lucru sa imi creasca sansele de a ajunge primar la mine in sat :)

Mi-am mai angajat si un antrenor care se ocupa de alergarea mea pe sosea. Initial am incercat sa alergam impreuna, insa se pare ca are nevoie de antrenament mai mult decat mine. Asa ca am ajuns la un compromis: el merge pe bicicleta, iar eu incerc sa ma tin de el. E o solutie win-win, amandoi avand de castigat. Cat despre plata ... asta se reduce la cateva imbratisari si niste vorbe de incurajare. Ati ghicit: e vorba de baiatul meu Mihai.

In momente ca acestea, vazand prin ce necazuri trec unele familii cu copiii lor, nu pot decat sa ma gandesc cat sunt eu de norocos ca am doi copii sanatosi. Ei sunt copiii mei de ... aur.

Inchei aici emisiunea din seara asta, insa promit sa revin

Dorin

Wednesday, February 3, 2010

Un an de nota 10 ....

Va salut prin intermediul blogului si va doresc (chiar daca cu o luna intarziere) un an de nota 10!

Ca de fiecare data la inceput de an ma gandesc despre ce sa va scriu. Sunt multe subiecte despre care as putea scrie si care ar putea sa intereseze pe cine citeste randurile astea, insa vreau sa incep blogul de anul asta cu ultima mea isprava. Azi m-am inscris la un “fun run” o cursa caritabila de 10 km.

Se pare ca am prins gustul de anul trecut de a amesteca doua lucruri care mi se par importante caci te definesc ca individ. Prima este miscarea (un lucru care mi-a placut sa il fac de o viata) si cel de-al doilea: privilegiul de a “ajuta pe cineva”, de a da ceva inapoi ca un semn de multumire ca ai primit destul. De data asta fondurile o sa fie donate copiilor cu probleme de la Royal Children’s Hospital Foundation.

Si totusi ce are special aceasta cursa?? Un lucru ar fi ca numarul de participanti la acest eveniment e limitat: 5000 de oameni. Insa lucrul care o face speciala e ca o sa fie pe sub pamant .. mai precis printr-un tunel care s-a construit pe sub intreg “down-town” Brisbane.

E cursa de inaugurare a unui proiect de 3 miliarde de dolari. E sansa mea sa alerg la 60 m sub Brisbane river ...




Mi-am propus ca pentru aceasta cursa sa strang 200 de dolari. Partea faina e ca orice "ma poate sponsoriza". Aici e link-ul unde o puteti face! Sau puteti da click pe imaginea din dreapta care contine logo-ul cursei.

Consider ca orice dolar dat este pentru o clauza nobila! De asemenea pe link-ul ala o sa vedeti cati bani am strans.

Asa ca o sa scurtez postul asta si sa imi pregatesc planul cum sa atac acesti 10.000 de metri astfel incat sa fiu cat mai rapid. Daca tot se face istorie cu aceasta cursa, ar fi frumos sa imi bat recordul personal de anul trecut de 49 de minute.

Mai am 25 de zile ... antrenamentul incepe ... acum! Cu un somn bun, ca de maine dimineata incepe "distractia"

Dorin