Sunday, May 4, 2008

Zile libere

Hello? Se aude? Mai lucreaza cineva pe acolo sau sunteti toti in vacanta?
V-ati cam facut de cap cu vacanta de Pasti si 1 mai in aceeasi saptamana.

Si noi sarbatorim ziua muncii maine, in 5 mai. Nu le prea place la australieni sa lucreze lunea, asa ca au amanat sarbatoarea din mijlocul saptamanii pentru urmatoarea zi de luni. Long week-end, visul australian. Si week-endul trecut a fost week-end lung, ca, pe cand voi aveati liber in vinerea Pastelor, noi am sarbatorit Anzac Day.

Anzac Day comemoreaza toate razboaiele lor si toti militarii care au luptat si au murit in razboaie. Anzac vine de la Australian & New Zealand Army Corps, care au luptat in al doilea razboi mondial in Turcia, la Gallipoli (da, si ei au luptat cu turcii... ) si au murit in batalie mai mult de 8000 de australieni si 2700 de neo-zeelandezi.

De Anzac Day ma gandeam ca am vreme sa fac un shopping mai consistent, pentru mine si sufletelul meu :). Am lasat copiii acasa cu Dorin si m-am pornit la atac. Pe drum... plini de batranei cu decoratii, o zi pe an le scot de la naftalina si le poarta cu mandrie. Partea proasta ca m-am fentat cu magazinele, am uitat ca in zilele libere nu poti sa-ti cumperi nici paine, asa ca m-am intors casa cu mana goala. M-am ales cu o plimbare si, fara sa vreau, am facut si economii.

Urmatoarea sarbatoare e la inceputul lui iunie. Atunci sarbatorim Ziua Reginei. Acum se discuta sa se faca Australia republica si colegii mei ziceau ca ce ne facem noi cu Australia republica, daca astia nu ne mai dau zi libera de ziua reginei.

Dupa ziua reginei vine Ekka Day. In Brisbane se face o expozitie o saptamana in cinstea recoltei si avem zile libere sa putem sa mergem la expozitie. Fiecare regiune are alta zi libera in saptamana aia, sa nu se buluceasca toti deodata :).

In afara de asta, mai e Craciunul si Pastele si gata!

Adevarul e ca, acum, de cand lucrez pe contract, pot sa am zile libere cand vreau... pe cheltuiala mea. O zi cand stai acasa e o zi cand nu esti platit, fie ea sarbatoare legala, concediu medical sau, pur si simplu, lene :). Insa nu ma plang de zile libere din cand in cand. Imi place cand nu merg copiii la scoala si avem ocazia sa ne mai distram si noi impreuna.

Sper ca v-ati distrat bine de sarbatori!
Spor la treburi,

Alina

No comments: