Monday, December 17, 2007

Vacanta Mare

Oficial suntem in Vacanta Mare. Vacanta de vara la scoala dureaza 5 saptamani si se termina dupa Ziua Australiei.
Si, ca la sfarsitul fiecarui an (calendaristic si scolar) se face bilantul. Asta se traduce in Student Report, unde fiecare parinte este informat de performantele odraslei.

Ca sa va faceti o idee, clasa 1 are 7 materii de baza (learning areas) si la fiecare dintre ele se da un calificativ pentru achievement (realizare) si unul pt efort. In afara de asta, iti explica la fiecare in parte cum se descurca, unde progreseaza si in ce etapa e.

Materiile sunt: English, Mathematics, Science, Studies of Society and Environment, the Arts (Music and Visual Arts, Drama, Media, Dance), Technology, Health and Physical Education. Mai are in afara de asta Behaviour (cum interactioneaza cu colegii in clasa si la joaca). Mihai cele mai bune rezultate la matematica si la arte vizuale, drama, media, dans. Nici n-am stiut ca fac asa ceva pana acum.

La anul, li se va schimba invatatoarea. Invatatoarea lui de acum va lua o alta clasa 1, iar el va avea un invatator de clasa a 2-a.

Am primit si caietele acasa si am descoperit cu uimire ca a lucrat copilul si in caiete (eu eram convinsa ca-n clasa 1 nu scriu in caiet, numai citesc), dar nu ni le-a dat acasa pana acum. Are un Jurnal, unde am citit cum scria ce a facut in fiecare week-end. Mai are unul de Integrated Studies. Acolo am gasit foi cu poze referitoare la diferite situatii: Dealing with fear, Dealing with teasing, How to say ‚No’ nicely... (Ce sa faci cand ti-e frica, cand cineva te tachineaza, Cum sa spui frumos ‚Nu’). Se pare ca invata lucruri utile. M-a impresionat ca-i invata daca cineva se leaga de ei sa spuna : „Stop it! I don’t like it” si-s asa draguti cum exerseaza toti sa zica asta fermi si seriosi si intind manuta cand zic „Stop”. Acasa, la o rafuiala intre frati, a zis unul „Stop! I don’t like it” si celalalt de colo „Asta zicem la scoala daca se leaga copiii de noi. Acasa putem sa ne batem un pic”

La sfarsitul raportului, invatatoarea a scris cateva comentarii generale. Cred ca le gaseste cateva puncte bune si le dezvolta, ca sa aiba o motivatie pentru anul care vine. La Mihai a scris asa:
„Michael (n.r. asa-i zic la scoala) has been an absolute pleasure to teach. He tries hard in all aspects of his school work and has a positive influence within the class. He interacts positively with other class members and shows consideration for all. Michael displays responsible classroom behaviour and always is polite and well mannered. He is an asset to our class. Good luck next year Michael” (nu mai traduc asta)

Cu ocazia terminarii scolii, am facut o excursie de vineri pana duminica in Byron Bay, o statiune cam de hippioti din New South Wales, cu niste plaje si panorame celebre. Mai avem o saptamana si ne luam si noi un mic concediu de 2 saptamani.

Dar pana atunci la munca... si peste o saptamana la distractie. Nu am planificat sa mergem in alta parte, ne vom distra prin apropiere. Important e ca avem timp liber sa-l petrecem impreuna.

Spor la pregatirile de Craciun,
C-ya,
Alina

1 comment:

Andrei said...

Postul asta ar trebui sa il citeasca multi invatatori de la noi. How to say no, how to deal with fear... Mi se pare fascinant - asta da pregatire de viatza. Va mai aduceti aminte ce invatam noi in scoal primara? Si mai apoi?